Adventi érzelmi naptár©

„Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre” (József Attila)

Közeleg az advent. Várakozás. A fényre, a jóra, a jobbra?

Az advent szó jelentése „eljövetel”, és hosszú évszázadok óta egy érzelmileg fokozottabb, áhítatosabb időszaka volt az évnek. Mára ez már nem lelkileg vált fokozottabbá, hanem életmód szempontjából, és azt is mondhatnánk, hogy megcserélődött a fókusz.

Míg régebben a pörgés, a sietés, a sok munka erre az időszakra alábbhagyott, elcsendesült, és a belső, derűs, csendben készülődő ünnepvárás volt jellemző, ma mintha fordítva lenne. A december sokak számára a hajtás, az őrület és a káosz hónapja. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt.

Ebben a hajszában és pörgésben állít meg és hívja fel a figyelmet az adventi érzelmi naptárban lévő jó tanácsok sorozata, hogy minden egyes nap valami jó és szép emberi értékre, tulajdonságra vigyázzunk, figyeljünk rá, valamint növesszük a gyerekekben és magunkban. Figyeljünk arra, hogy fejlődjön és növekedjen bennünk és a körülöttünk élőkben, a gyerekekben az öröm, a kedvesség, a bátorság és a többi pozitív, jó tulajdonság és érzelem. 5-6 éves kortól ajánlott.

Áldott, békés adventi ünnepeket!

Használati útmutató: a rendelés (és kifizetés) után a megadott e-mail címre kimegy egy PDF formátumú, 8 oldalas szöveg, amely tartalmazza oldalanként 3 pozitív érzelem, jó tulajdonság fejlesztését jó tanácsokkal. A letöltés után ki kell nyomtatni, majd naponként kivágni, és összehajtogatva, göngyölítve, egy kis masnival átkötve akár, egy – már meglévő – adventi naptárba helyezzük a kis meglepetések mellé. Vagy lehet csak önmagában ez is az adventi naptárban. Bármelyik évben megismételhető :).

Példa:

December 1: A lelkesedés napja 

Ezen a napon figyelj jobban arra, amit lelkesen végzel, amiért lelkesedsz, amiben benne van szíved-lelked. A tevékenységek lehetnek akár az iskolai, akár az otthoni dolgokkal kapcsolatosak. Pl. megtanulni egy verset, enni adni egy (az) állatnak, besegíteni a főzésben, barkácsolásban, játszani, beszélgetni barátokkal, stb. A jelszó legyen: Hurrá, de jó, hogy…! A nap végén összegezd ezeket. 🙂

Az adventi naptár képe csak illusztráció!

adventi érzelmi naptár

Megveszem a naptárat