A Varázskert könyv bemutató

Szorongáscsökkentés és képzelőerő fejlesztés játszva!

Varázskert – szorongáscsökkentő, képzelőérő fejlesztő gyakorlatok 5-10 éves gyerekeknek. Kreatív a képzelőerőt növelő, feszültségoldó 3 hónapos játékos tréning!

Egyre több a program, a kihívás, az elvárás, a teljesítmény teljesítésének kényszere tanulásban, sportban, feladatokban. Egy mai 7-8 éves gyereknek is egy felnőtt élettempóját kell követnie, alig van megállás. A gyerekek nagyon sokszor feszültek, stresszesek, szorongóak.  Ha az elvárásokat, kihívásokat, feladatokat nem tudjuk csökkenteni, akkor abba kell segítsünk, hogy lazítsanak…hallgassanak…képzelődjenek…beszéljenek…álmodozzanak!

A Varázskert program több száz gyerek által kipróbált, használt és kedvelt feszültségoldó gyakorlatsorozat, amelyet lehet iskolában és/vagy otthon is használni. Mindössze 7-8 perces, vezetett, vizualizációs gyakorlat, kellemes zenével kísérve.

Javasolt foglalkozás:

  • Iskolában: hetente egyszer – lehet a napot, hetet is ezzel kezdeni, de javaslom inkább akkor amikor a gyerekek fáradtabbak: déli, délutáni órákban, hét közepén. Ami kiemelten fontos, hogy rendszeresen ugyanabban az időben. Ha egyszer eldöntöttük, hogy pl. rajz vagy irodalom óra elején, akkor legyen mindvégig úgy. Ajánlom a gyakorlat után a rövid beszélgetést és a rajzolást. Megkérdezni azt, hogy hogyan képzelte el a kertet, mit látott, érzékelt, tapasztalt a “képzeleti világban”. A fákra feltett/megosztott dolgokról is lehet beszélni, szívesen mesélnek ezekről a gyerekek. Utána lerajzolni, amit és ahogyan képzeletben láttak.
  • Otthon: hetente egyszer – leginkább este lefekvéskor, vagy délutáni pihenőidőben. Lehet nyomtatott formában a papírról olvasni, vagy betenni a hanganyagot. A gyakorlat után javasolt beszélgetni egy keveset róla és ha van lehetőség, akkor lerajzolni.

hallgass bele