[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Bálint Piroska vagyok, pszichológus.

Korábban pedagógusként dolgoztam, tanítónőként, majd több mint egy évtizedig óvodapedagógusként. Később elvégeztem a pszichológiát és jelenleg iskolában vagyok iskolapszichológus.

A megtett utam során több száz gyereket altattam, babusgattam, becézgettem, és olvastam, mondtam nekik mesét magyar és francia nyelven egyaránt. Középiskolás koromban mesemondó versenyeken is részt vettem, később 2 mese cd-t is készítettem, egyet magyar népmesékkel (2001) és egyet állatos mesékkel (2009).

2013-ban létrehoztam az Altató 3 hónapos tanfolyamot, ahol kismamák altatódalokat tanultak és kisbabáiknak énekelték.

A Varázskert programból írtam a mesteri  szakdolgozatomat, bizonyítván annak szorongáscsökkentő hatását.

Iskolapszichológusi munkám alatt kidolgoztam az Érzelmiskála –naptárt ©, ami egy mindennapi használatra alkalmas érzelmi intelligencia – fejlesztő eszköz, mind az iskolában, mind otthon, a családban. A naptár használatáról és annak hasznosságáról tudományos kutatást is végeztem, melyet 2018 őszén megrendezett Országos Neveléstudományi Konferencián is bemutattam.

Mindezek a tevékenységek, programok, eszközök fókuszában az érzelmi intelligencia fejlesztése áll, amit Kodály Zoltánnal egyetemben hiszek és vallok: ő a zenei nevelésről mondta, hogy kezdődjön „kilenc hónappal a születése előtt…() nem is a gyermek: az anya születése előtt kilenc hónappal kezdődik a gyermek zenei nevelése.” Ugyanígy elmondható ez az érzelmi fejlesztésről, és ne feledjük, hogy az érzelmek és a zene milyen szoros kéz a kézben járnak, úgyhogy kezdődjön az érzelmi nevelés a magzati kortól, az altatódalokkal.

Ezek azok az alapok, amelyek megvédenek, segítenek az elgépiesítés ellen, amitől „csak az ének szelleme véd meg” (Kodály). És ugyanúgy a mesék, a képzelet, a beszélgetés, a rácsodálkozás a világra és mi magunkra is napról napra, hónapról hónapra, évről évre…Aki nem hiszi, járjon utána :-).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]